Decontaminarea auto cu argila

Decontaminarea auto cu argila

2018-03-09 10:17:52

Decontaminarea Auto


Daca procesul de decontaminare auto cu argila va este necunoscut, v-ati putea intreba, ” Ce este argila de decontaminare sau ce poate sa faca argila masinii mele?” Raspunsul scurt este ca argila de decontaminare indeparteaza de pe vopsea ceea ce o spalare nu poate. Pentru un raspuns mai detaliat, continuati sa cititi!

Argila de decontaminare auto este o rasina sintetica asemanatoare plastelinei cu care ne jucam cand eram mici. Desi este asemanatoare, argila este mult mai elastica. Ea poate fi naturala sau de provenienta sintetica, desi toti producatorii ofera varianta sintetica. Cu ea puteti indeparta contaminantii de pe suprafetele vopsite, de plastic, fibra de sticla si metal.

Diferenta fata de plastelina obisnuita sta in faptul ca durabilitatea ei este mult mai mare. Poate fi folosita de nenumarate ori si rezista tuturor felurilor de contaminanti. Particulele de provenienta industriala, rasina copacilor, praful placutelor de frana etc, toti acesti contaminanti raman lipiti de vopseaua masinii. Incercati dupa o spalare sa plimbati palma pe suprafata vopsita. Sigur simtiti la mana mici particule.

Solutia indepartarii acelor contaminanti este, ati ghicit, argila de decontaminare!

Cum Se Face O Decontaminare Cu Argila?
diagrama argilaDupa ce ati spalat masina, folositi Quick Detailer care este si un lubrifiant excelent pentru argila. Cu ajutorul lui, argila aluneca pe suprafata si retine in structura sa toate tipurile de contaminanti. Utilizata cum trebuie, argila este non-abraziva. Decontaminarea cu argila este o optiune mult mai buna decat polisarea pentru ca nu riscati sa indepartati din lac sau vopsea.

Cum Actioneaza Argila?
Masina dumneavoastra este supusa unui bombardament constant de particule poluante. Particule metalice de la placutele de frana, poluare industriala, ploaie acida sau rasina copacilor, toate adera la suprafata vopsita. Acesti contaminanti adesea contin micro-particule metalice care pot penetra stratul de lac si ataca vopseaua. Apoi acesti contaminanti oxideaza si permit ruginii sa se raspandeasca dedesubt. Argila de decontaminare actoneaza indepartand toti acesti contaminanti si mentin vopseaua intr-o conditie excelenta.

Argila de decontaminare auto indeparteaza de asemenea si urmele de insecte. Poate fi folosita cu brio si pe sticla. Incercati data viitoare cand spalti geamurile si veti fi uimiti de rezultate!


Are Masina Dumneavoastra Nevoie De O Decontaminare?
Cel mai probabil, da. Suprafata vehiculului dumneavoastra este asalatata de particule contaminante de fiecare data cand este afara. Fiecare drum facut cu masina aduce pe suprafata vopsita noi si noi contaminanti.Fara nici o protectie se vor depune, lipi sau incastra in vopsea.

Testul Cu Punga:
Este un test care va indica daca aveti nevoie de o decontaminare sau nu. Dupa ce ati spalat masina si s-a uscat, introduceti mana intr-o punga si frecati usor vopseaua. Daca simtiti la mana particule decontaminarea auto- testul cu pungaproeminente, vopseaua este contaminata.

Inainte de a aplica ceara sau polis, folositi o argila de calitate ca Smooth surface clay bar impreuna cu Quick detailer ca si lubrifiant sau alegeti unul dintre kiturile Quick clay starter kit , Smooth surface clay kit.

Ceara si sealant-ul va adera mult mai bine la vopsea, luciul va fi mult mai uniform si pronunat dupa ce ati decontaminat.

Sfaturi
In medie, un vehicul are nevoie sa fie decontaminat de doua ori pe an. O bucata de argila de 50 de grame este de ajuns pentru a decontamina o masina de 3-4 ori.

Intre decontaminari, pastrati argila in cutiuta speciala de plastic cu care vine si stropiti-o inainte cu lubrifiant pentru a sta intr-un mediu umed.

Evitati sa folositi ca si lubrifiant apa sau apa cu sapun. Acestea vor deteriora argila prematur.

Pentru Decontaminare, Urmati Pasii:
Spalati masina si lasati-o sa se usuce.
Pulverizati Quick detailer pe o zona cu laturi nu mai mari de 60 cm.
Usor incepeti sa frecati cu miscari inainte-inapoi peste suprafata umeda. Argila va incepe se captureze contaminantii din prima. Veti simti la mana usoare piedici in miscare. Cand argila va alunea libera inseamna ca suprafata este decontaminata.
Stergeti suprafata cu un prosop microfibra si treceti cu mana peste vopse. Ar trebui sa fie neteda ca sticla. Daca simtiti particule proeminente, repetati procesul de decontaminare. Remodelati argila si pastrati o suprafata curata tot timpul. Mentineti mereu argila umeda.
decontaminarea auto- lubrifiereRepetati acesti pasi pana terminati intreaga suprafata a masinii.
Pastrati argila in cutia cu care a venit sau intr-o punga inchisa ermetic. Nu o pastrati intr-un loc unde este exista riscul sa inghete.
Dupa decontaminarea cu argila, aplicati ceara sau sealant. Argila va indeparta contaminantii, iar in urma unora vor ramane micro gauri. Acestea vor trebui sigilate cu ceara sau sealant, altfel in timp exista riscul sa aparata puncte de rugina.
Important!
Argila de decontaminare nu indeparteaza urmele de oxidare! Pentru aceasta problema exista compound si polis.

Postat în News de:
Carhub