Cinci produse care au revoluționat lumea detailingului auto!
Microfibra a fost folosită pentru prima dată în industria hainelor și textilelor la sfârșitul anilor 1970. Abia la începutul anilor 2000 a fost introdusă ca produs în piața de detailing auto. Fibrele sintetice din compoziție (din poliester și poliamidă) sunt extrem de subțiri (1/5 din diametrul unui fir de păr). Sunt rezistente și foarte ieftin de produs. Această tehnologie revoluționară a înlocuit în totalitate vechile prosoape din bumbac. În prezent, lavetele de microfibră se folosesc pentru operațiuni ca șters, aplicat diverse soluții și pentru a usca vopseaua.
Mașinile de polishat Dual Action au schimbat complet lumea detailingului auto, reducând considerabil timpul alocat pentru a învăța cum se efectuează un polish auto corect. Mașinile rotative sunt foarte agresive și, dacă nu știi ce faci, poți avaria suprafața pe care lucrezi. Din fericire, tehnologia Dual Action oferă o metodă sigură și ușoară pentru a corecta defectele de pe vopsea.
Folosind pad-uri din microfibră împreună cu sistemul Dual Action ai siguranța că vei avea aceleași rezultate pe care le ai cu o mașină rotativă. Adevăratul avantaj al acestui sistem constă în faptul că vei scăpa de micro zgârieturile care dau efectul de hologramă, care invariabil apar când alegi să lucrezi cu o rotativă.
Soluțiile pentru protejarea vopselei
Soluțiile pentru protejarea vopselei sunt următorul pas după ce ai corectat zgârieturile de pe suprafață. Cu toate că protejează vopseaua mai puțin decât o face o folie transparentă, proprietățile chimice din compoziția lor reduc degradarea vopselei. Nu sunt soluții magice care rezolvă toate probleme pe care le ridică întreținerea unei mașini. Sunt totuși o variantă excelentă de a-ți proteja vopseaua și de a reda strălucirea și luciul mașinii din prima zi. Dacă alegi să nu pui folie, din motive financiare sau ce țin de aspectul final, următorul pas pentru a proteja mașina este să aplici o serie de soluții ca: protecție ceramică, coating ceramic, sealant ceramic, sealant polimeric, ceară polimerică și ceară carnauba.
Argila pentru decontaminarea suprafețelor auto a fost folosită prima dată în Japonia, începând cu anul 1980, pentru a înlătura urmele de gazare din vopsitorii. A fost un pas revoluționar pentru că detailerii auto din acea vreme nu mai erau nevoiți să aplice compounduri pe suprafețe, pentru a elimina defecte și impurități pe care le elimina argila agresivă. În prezent, pe lângă urmele de gazare, argila înlătură și praful metalic de la plăcuțe, particule de praf, rășina copacilor și alte reziduuri ce se depun pe caroserie.
Decontaminarea cu argilă este un proces care presupune multă frecare. Lucrați cu o bucată de argilă de 50 gr., pe care ați încălzit-o prin presare între degetele mâinilor. Se lucrează în linii drepte, mișcând bucata de argilă înainte-înapoi, fără să fie aplicată o presiune mare pe suprafață. Foarte important: spălați suprafața bine înainte de a începe procesul și folosiți din plin soluția pentru lubrifiere a argilei.
Padurile din microfibră pentru corecție
Folosite împreună cu mașina de lustruit Dual Action, padurile din microfibră sunt o unealtă sigură pentru a corecta defectele de pe vopsea. Nivelul de corecție pe care îl poți atinge cu un asemenea pad depinde de tipul și grosimea spumei, de presiunea aplicată pe mașina de lustruit, de viteza de deplasare pe suprafața pe care o lustruiți, de pasta abrazivă utilizată, de menținerea padului cât mai plan pe suprafață, de tipul talerului de pe mașina Dual Action, de tipul de microfibră al padului și de adâncimea zgârieturii.
Dacă dorești să fii la curent cu ultimele noutăți în domeniu, produse noi sau campanii promoționale, dă click pe butonul alăturat și urmărește-ne pe Facebook!
Dacă dorești să fii la curent cu ultimele noutăți în domeniu, produse noi, tutoriale sau campanii promoționale, dă click pe butonul alăturat și urmărește-ne pe YouTube!
You must be logged in to post a comment.
click here to log in