Ceara auto explicată

Ceara auto explicată

2018-01-11 13:57:39

Ceara Auto Explicata:

Ce este ceara auto, de ce este nevoie sa ceruim masina, cat de des sa o folosim.
Ce este exact ceara auto si de ce sa o folosim? Acestea sunt doar cateva intrebari la care vom gasi raspunsul in randurile ce urmeaza.

Daca va sapalati masina din Pasti in Craciun, este foarte probabil sa nu fi folosit vreodata ceara auto. In orice caz, dintre toate produsele de intretinere, ceara auto este un produs care pe termen lung va va face viata mai usoara cand vine vorba de mentinerea masinii curate.

Ce este ceara auto?


Ei bine, ceara auto, este evident o ceara. Dar termenul “ceara” cuprinde un spectru larg de materiale. Ceara spunem hidrocarburilor care sunt in stare solida la temperatura camerei. O ceara poate proveni dintr-o sursa naturala, ca de exemplu palmierul carnauba care produce ceara pe frunzele sale, sau poate fi de provenienta sintetica.

Problema este ca, din cauza duritatii sale, o ceara solida nu poate fi intinsa pe masina. Aici intervin uleiurile si solventii care sunt amestecati cu ceara pentru a deveni mai maleabila. Deci, o ceara auto poate contine mai mult de un tip de ceara, iar tipurile de solventi si uleiurile adaugate pot varia mult.

La ce ne ajuta ceara auto?
Cel mai mare plus al unei ceare auto este protectia. Pelicula de ceara aplicata pe masina ofera protectie impotriva contaminantilor de toate tipurile. Poluarea industriala , murdaria, apa sau razele UV sunt doar cateva exemple.

Dintre exemplele de mai sus, apa poate fi privica cu o oarecare ingrijorare. Apa de ploaie sau cea de pe drumuri este plina de tot felul de particule care se pot transfera usor pe vopsea. Asa ca cea mai buna solutie este sa facem din suprafata vopsita a masinii, o suprafata hidrofoba.

O ceara auto aplicata corect face ca suprafata masini sa respinga apa, implicit contaminantii. In acest fel vom avea o masina curata si fara contaminanti.

Beneficiile unei ceare auto nu se termina aici. Datorita protectiei oferite, masina nu mai trebuie spalata asa des sau intensiv. 

Pe langa protectia oferita, o ceara ofera vopselei si luciu. Diagrama de deasupra ar trebui sa va dea o idee: ceara umple toate micro zgarieturile si imperfectiunile. Efectiv se creeaza un nou strat deasupra care reflecta lumina perfect.

Cand ar trebui sa aplicam ceara auto?
Aceasta intrebare ar avea doua parti:

Cand si cat de des ar trebui aplicata ceara auto? Ceara se aplica intotdeauna dupa ce masina a fost spalata sau polishata si facuta o decontaminare cu argila.

Ceruirea este intotdeauna ultimul pas in tot procesul. Cat de des sa ne ceruim masina depinde de multi factori: Daca masina este spalata cu un sampon special de intretinere si mai contine si ceara, ar trebui aplicata de 2-3 ori pe an. Daca masina o spalam la spalatoria de cartier care foloseste soda caustica, ceara auto ar trebui aplicata mai des.

Cum ar trebui aplicata ceara auto?

Ceara auto ar trebui aplicata folosind o miscare circulara, iar pe buretele aplicator ar trebui sa nu avem o cantitate prea mica, dar nici prea mare pentru ca excesul va fi indepartat oricum cu o microfibra. In cat timp este gata de stergere dupa ce a fost aplicata?

De obicei cand terminati masina de ceruit, va puteti apuca sa stergeti cu o microfibra excesul incepand din locul in care ati inceput sa ceruiti.

Concluzie

Daca va pasa de aspectul masinii, doriti sa oferiti protectie vopselei si vreti sa faceti spalarea mai usoara, ar trebui sa oferiti acest tratament masinii. Ceara auto nu este dificil de aplicat si nici scumpa. Dintr-o cutie de  ceara Gold Class de la Meguiar’s se pot trata aproximativ 30 de masini. Un calcul simplu ne arata ca pentru a aplica ceara o data pe masina, costul este mai scazut decat pretul unei cafele.

Postat în News de:
Carhub